BASISCURSUS FOTOGRAFIE (starter)

Starters

Delen:

Tijdens de basiscursus fotografie leer je fotografie begrijpen, inzien en voor jezelf toepassen. Ik breng je fotografische handvatten bij die je zelf kunt gaan toepassen. Er zijn geen vaststaande regels, alleen mogelijkheden. Ook zal ik je zoveel mogelijk coachen in het leren kijken en je ideeën omzetten naar een beeld dat je in gedachten hebt. Natuurlijk leer je hoe je je camera moet instellen om dat te bereiken. Wees gerust: 80% van de mogelijkheden op je camera kun je negeren als je eenmaal manueel fotografeert. Een camera is een middel, niet het doel! Aangezien iedereen anders leert, pas ik de vorm van deze privélessen aan op jouw behoefte en manier van leren.

  • Basisprincipe van fotografie: de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd en ISO)
  • De invloed van licht, hoe het werkt en hoe kun je ermee spelen
  • Compositie en psychologie van het kijken
  • Inhoud en betekenis geven aan beeld

 

Eindelijk!

De stap van woorden naar beeld heb ik lang uitgesteld. Zonde, want ik kom op zulke toffe plaatsen. Nikki is precies de leraar die ik zoek. Ze begrijpt feilloos mijn behoefte om ‘anders te leren kijken’ en een verhaal te vertellen met beeld ipv met woorden. Een enorme uitdaging, maar Nikki maakt er een feestje van. Weg met de weerstand tegen zoveel knopjes, toeters en bellen. Samen ontdekken wat ik wil en welke stappen daarvoor nodig zijn.

Nikki heeft het talent om haar lessen aan te passen aan wat ik nodig heb. Ze is superenthousiast en betrokken en heeft een leven aan ervaring om met me te delen. Ik kijk uit naar de volgende les!

Deirdre Deprettere
Origin Trips

 

INFORMATIE

Deze les is ook in duo’s te volgen!

Niveau: Starter, fotografeert op (semi-)automatische stand.
Nodig: Spiegelreflex- of systeemcamera die gemakkelijke op M-stand te bedienen is!! (als je nog geen camera hebt aangeschaft, neem even contact met me op voor advies)
Duur: 2 – 4 lessen van 2 uur
Locatie: Lulofsstraat 55 / Lokaal 33, Den Haag (of andere locatie in overleg)
Kosten: 100 euro pp per les van 2 uur, of 75 euro pp bij duo’s (excl BTW voor bedrijven)

 

CURSUSMATERIAAL

Bij de basiscusus ontvang je het cursusmateriaal van 40 pagina’s. Na elke les krijg je het gedeelte mee dat we hebben besproken. Dit materiaal is door mij geschreven en sluit dus aan op de les, maar dient vooral als naslagwerk.