Fotografieles en workshop fotografie

Cursus en workshop fotografie aanbod

In Den Haag en Baarle-Nassau

Waar begin je met een fotografieles en wat is je niveau eigenlijk?

 

Automatische stand?

Fotografeer je op een automaatstand (P, A(v), T(v), AUTO of plaatjes)? Dan ga ik je eerst de basis bijbrengenwant als je die niet kent zal je nooit gaan fotograferen. Maak je geen zorgen; ik leg het je simpel en praktisch uit zodat je het echt gaat begrijpen.

 

M-stand en ervaring?

Fotografeer je al op de M-stand en weet je wat diafragma, sluitertijd en ISO exact inhouden? Dan zijn er meerdere opties zoals een straatworkshop, studioles, flitstechnieken, portretworkshop etc. Maar meestal is het maatwerk en we pakken het op waar jij gebleven bent. Breid je kennis en vaardigheden op een persoonlijke en efficiënte manier uit.

 

(Bijna) alles is mogelijk! Hieronder vind je de meest bekende mogelijkheden.

Basiscursus fotografie

Hoofdfoto Priveles Fotografie Fotografieles

Als je het gevoel hebt dat je niet de foto’s maakt die je voor ogen hebt hebt, dan is het de hoogste tijd de camera niet het werk te laten doen, maar zelf te gaan fotograferen. We gaan uitsluitend nog Manueel fotograferen. Maak je geen zorgen over de ‘techniek’, die kan ik je snel en simpel uitleggen.

Wat je vooral gaat leren is stoppen met registreren en beginnen met zelf fotograferen. Je krijgt cursusmateriaal bij deze basiscursus mee naar huis. Een volledige basiscursus kan vaak al in drie lessen worden voltooid, uiteraard afhankelijk van je huidige niveau. 

Je kunt ook iemand een fotografieles cadeau doen, bestel de cadeaubon!

Straatworkshop fotografie

Straatworkshop Fotografieles

We gaan samen de straat op en ik laat je vooral kijken, laat je nadenken over het verhaal dat eigenlijk overal is en je uiteindelijk fotografische technieken toe laten passen om het juiste beeld te maken. Ook krijg je van mij een opdracht met een fictieve opdrachtgever. Aan jou de taak deze onder begeleiding van mij uit te voeren en het geleerde toe te passen.

Je leert kijken, interpreteren, contact maken, momenten pakken, doelgericht fotograferen en je eigen handschrift hierin herkennen en uitbouwen tijdens de fotografieles. Luisteren met je ogen, zoals Henri Cartier-Bresson ooit treffend zei.

Mensen fotograferen

Mensen Fotograferen Tijdens Fotografieles

Misschien wel het meest gefotografeerde ‘object’: de mens. Je kunt een mens op zoveel verschillende manieren op de foto zetten, maar wat en wie wil je nou eigenlijk laten zien? Is het een zakelijke foto, is het een foto die iets moet vertellen, wil je een bepaalde emotie laten zien? Dit alles betekent dat je het JUISTE contact met iemand moet maken en soms heel dichtbij iemand moet komen daarvoor.

Hoe kun je betekenis leggen in een portret en hoe krijg je je model mee? Dit kan confronterend zijn en zal veel vergen van je sociale capaciteiten. Loslaten.

Maatwerk

Maatwerkles Fotografieles

Maatwerk zegt het al… De voorbeelden die hier staan zijn precies dat: voorbeelden. Uiteindelijk gaat het er jou en mij om dat jij leert wat je wilt leren. We gaan samen kijken wat dat is en ik stel een plan voor. Misschien wil je meerdere onderwerpen leren, dan hoeft het ook niet allemaal tegelijk. Sommige studenten komen al jaren bij me en trekken aan de bel als ze er weer wat bij willen leren.

Kortom; mijn lessen zijn flexibel in te delen en gericht op jou, wat je wilt leren en hoe je leert. Stel je vragen gerust aan me en laten we gaan fotograferen!

Kosten

Elke les duurt 2 uur.

Omdat het vrij intensief is, is langer niet aan te raden. Tussen de lessen zit meestal 2 weken.

Een les van twee uur (maakt niet uit welke) kost 100 euro incl BTW voor particulieren, excl BTW voor bedrijven

Je kunt per les achteraf contant afrekenen of pinnen.